De Zaanse cadeaubon

De Zaanse Cadeaubon

Tot en met 2014 kon je als de mantelzorger, die het meest voor de zorgvrager zorgde, het Mantelzorgcompliment aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Dat was een bedrag van € 200,- waar je dan wat leuks mee kon doen. Bijkomend voordeel was dat je dan een korting kreeg op de successierechten na het overlijden van de zorgvrager.

Sinds 1 januari 2015 hebben de gemeenten het geld voor het mantelzorgcompliment ontvangen. Met een flinke bezuinigingskorting natuurlijk. Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning moeten gemeenten de mantelzorgers een jaarlijkse waardering bieden. Gemeenten doen dat op allerlei verschillende manieren. Hetzij in natura door het jaarlijkse evenement voor mantelzorgers verder uit te breiden of de mantelzorgers een bloemetje te brengen. Of in geld of in de vorm van een cadeaubon.

De gemeente Zaanstad doet dat dit jaar met de Zaanse Cadeaubon.
Dit is een bonnenboekje met een totale waarde van € 150,-, dat besteed kan worden bij Zaanse ondernemers. Ook de WWZ Academie doet hieraan mee. Jij als Zaanse mantelzorger kan jouw bonnen bijvoorbeeld besteden aan een korte cursus Regelgeving Wmo of Creatief Denken zodat je een goede gesprekspartner wordt voor de gemeente. Zie voor meer informatie www.wwz-academie.nl/kort.

Je kunt de Zaanse Cadeaubon trouwens nog tot en met 31 december 2015 aanvragen en hij is geldig tot en met 31 oktober 2016.
Wethouder Jeroen Olthof
Wethouder Jeroen Olthof overhandigde Mevrouw Mantel
het eerste cadeaubonnenboekje (ter waarde van
€ 150,-).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.