Er gebeurt van alles

Er gebeurt van alles!

Het is zomer en eindelijk mooi weer. Intussen gebeurt er van alles in de wereld en in Nederland. In het Midden Oosten wordt de situatie er niet prettiger op, vooral in Turkije en Syrië. Wanneer zouden de eerste Turkse vluchtelingen gaan komen? En waar voel jij je nog veilig?

Intussen gaan er in Nederland weer de nodige thuiszorgorganisaties failliet omdat ze met te lage tarieven hebben ingeschreven op een aanbesteding. De schuld hiervan wordt neergelegd bij de gemeenten. Ik vraag me soms af wat belangrijker is, de veiligheid in de wereld of de relatieve luxe die we hebben in het veilige Nederland.

Begrijp me niet verkeerd, voor oude mensen en mensen met een beperking is ondersteuning heel belangrijk voor hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid en ik kan me er ook echt druk over maken als mensen niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Maar als ik dan weer een aantal vluchtelingen heb gesproken die hier terecht zijn gekomen vanwege het extreme oorlogsgeweld in hun land en ze zijn al blij als ze een huis hebben met een minimale inrichting, dan vraag ik me weleens af waar we ons hier eigenlijk druk over maken. Zucht …..

Bij de WWZ Academie gebeurt ook van alles, maar dan gelukkig in positieve zin. Na de zomer starten we, naast de bestaande Wmo opleiding en korte cursussen, met een opleiding Jeugdwet en ook een gecombineerde opleiding Wmo en Jeugdwet. Ook hebben we nu business coaching voor zorgondernemers. En volgende maand valt er nog meer te melden!

Lees vooral verder en natuurlijk sluiten we weer af met de tips van de afgelopen weken.

En vergeet je niet je aan te melden voor het event voor werkers in zorg en welzijn: Sterk in je werk in het Sociale Domein op 6 oktober?

Ontwikkelingen WWZ Academie: Nieuwe opleidingen

Intussen blijft de WWZ Academie in ontwikkeling. Het cursusaanbod wordt vanaf oktober uitgebreid met een opleiding Jeugdwet, om jeugdconsulenten te versterken of voor mensen die zich willen laten omscholen naar dit mooie beroep. Er heeft zich zelfs al een cursiste ingeschreven!

Daarom is er nu een combinatie mogelijk van de online opleidingen Wmo opleiding en Jeugdwet: De opleiding “In 7 stappen naar optimale ondersteuning Sociaal Domein” waarmee je je kennis en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en jouw inzetbaarheid voor je werkgever sterk vergroot. Voor degenen die een scholingsvoucher willen aanvragen bij het UWV: De prijs blijft binnen het bedrag van € 2.500 omdat er voor het tweede deel van deze opleiding een vrijstelling, dus een flinke korting, geldt voor het onderdeel Creatief Denken. Wil je hier meer over weten? Stuur ons dan even een mail.

Nieuw: Business coaching voor zorgondernemers

Aan onze opleidingen doen regelmatig zorgondernemers mee. Meestal zijn ze zelf werkzaam als zzp-zorgverlener voor pgb cliënten en doen ze de administratie en de opleiding in de avonduren. Wil jij weten hoe je nog beter kunt gaan ondernemen? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we je mogelijkheden op basis van waar jij op dit moment staat.

6 oktober: Een praktijkgericht event speciaal voor uitvoerenden in zorg en welzijn

Werk je in de praktijk met klanten voor gemeenten of voor een zorg- of welzijnsinstelling? Speciaal voor jou, omdat wij vinden dat je ook weleens aandacht mag hebben voor al het werk dat je doet, organiseren we het event “Sterk in je werk in het sociale domein”. We bieden hiermee praktische tools waar je de volgende dag al mee aan de slag kan. Je werkgever vindt het vast nuttig, want de workshops bieden nieuwe informatie voor je werk en je ontmoet collega’s uit het hele land zodat je elkaar kunt inspireren. Dit komt absoluut ten goede aan je werk! Als je zorgondernemer bent, dan is dit event heel goed voor je netwerk!

Er geldt nog tot en met 20 augustus een vroegboekkorting van € 100. Schrijf je dus snel in.

Online Wmo opleiding 29 augustus

Op maandag 29 augustus start alweer de achtste online groep van de opleiding “In 4 stappen naar optimale ondersteuning Wmo”. Je kunt je nog steeds inschrijven, maar doe dat snel, want de groep is echt bijna vol!

Wil jij een zomercursus doen?

Het blijft mogelijk om mee te doen met de korte cursussen Regelgeving Wmo Basis of Plus en Creatief Denken. Met deze cursussen verkrijg je vrijstellingen voor de lange opleiding “In 4 stappen naar optimale ondersteuning Wmo”, waardoor je deze versneld kunt doen. Voor de zomercursussen kun je je hier inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *