Genieten van een Wmo event!

Op 6 oktober jl. heeft de WWZ Academie het eerste Wmo event voor uitvoerenden in zorg en welzijn georganiseerd. We kunnen spreken van een succes! Er waren zowel Wmo consulenten als cursisten van de WWZ Academie aanwezig. Volgende keer hopen we op meer aanwezigheid van medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen, zodat een goede uitwisseling kan ontstaan tussen hen en de indicerende Wmo consulenten. Hier vind je een kort verslag van de dag:

Jeannette Rijks vertelde over de juiste aanpak van eenzaamheid. Met de specialisten Eenzaamheid, die zij opleidt, staat zij een heel andere aanpak voor van eenzaamheid. Weg met de bingo en uitnodigingen voor eettafels! Bij mensen die echt eenzaam zijn, verandert er neurologisch iets in hun hersenen, waardoor het bijna niet mogelijk is om hen hun huis uit te halen. Ze worden ook anders van gedrag, vaak wat nukkig. Daarom is het belangrijk om de mensen thuis op te zoeken en gericht met hen aan de slag te gaan. Jeannette heeft daarvoor de methode Creatief Leven ontwikkeld. Je hebt haar met eenzame mensen aan het werk kunnen zien in het televisieprogramma Nooit meer Alleen van omroep Max.

Yolanda Weyand en Gert-Jan den Besten geven op 8, 15 en 22 maart 2017 de training Keukentafelgesprek Wmo en Jeugdwet, waarmee je leert op een echt goede manier in dialoog te gaan met je klant. Ze doen dit op een actieve en originele manier. We weten zeker dat de kwaliteit goed is, want ze zijn allebei mediators! Schrijf deze data alvast in je agenda. Je kunt je al inschrijven! Schrijf je snel in, want de training gaat zeer binnenkort van start! Alles over inhoud, prijs en inschrijven vind je via de link: www.wmotraining.nl/gesprekstechnieken.

Cursisten van de WWZ Academie krijgen hiervoor een korting van
€ 100,-. Deze korting geldt tot 1 maart 2017. Heb je hiervoor als cursist interesse, stuur ons dan een mail om de kortingscode te vragen.

Na een heerlijke lunch vertelde Yvonne Groen hoe je op een goede manier kunt indiceren, vooral voor begeleiding. Ook vertelde ze hoe het zit met de scheidslijn met persoonlijke verzorging en waarvoor gemeenten dan verantwoordelijk zijn. De bezoekers kregen volop gelegenheid om alle vragen te stellen over indicatiestelling, de dingen waar ze nog meer zaten.

Tot slot kwam Shannon Leloux aan het woord over het thema Werk en Mantelzorg. Als projectleider voor het project Werken Zorgen Samen in de regio Zaanstreek Waterland is Shannon voortdurend bezig met de bewustwording van werkgevers over het thema mantelzorg. Veel werkgevers zijn zich er niet van bewust dat er in hun bedrijven mantelzorgers werken. Vaak zijn ze zich ook niet bewust dat zij zelf mantelzorger zijn of kunnen zijn. Het is de missie van Shannon om deze kennis verder te verspreiden, dus ik ben al druk bezig om mijn ondernemersnetwerk daarvoor warm te maken!

We hebben de dag afgesloten met een borrel, waar we nog even hebben nagepraat met de bezoekers. We hebben er allemaal van genoten!

Dit filmpje, gemaakt door Steven Geldof, geeft een mooie impressie van de dag. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.