Gezinnen op maat helpen werkt echt preventief

Gezinnen op maat helpen werkt echt preventief!

In verschillende publicaties pleit ik voor echte zorg en ondersteuning op maat, daadwerkelijk uitgaan van de vraag van gezinnen en gewoon DOEN! Teveel blijven gemeenten en zorginstellingen naar mijn mening hangen in systeemdenken, kwaliteitsnormen, interne controle en wat dies meer zij. Terwijl intussen hun inwoners nog steeds niet geholpen zijn.

Het doet me dan ook genoegen te lezen dat de gemeente Hardinxveld Giessendam stelt dat een complex gezin een creatieve hulpverlener nodig heeft. Iemand die gewoon uitgaat van wat er op dat moment nodig is. Bijvoorbeeld als het heel slecht gaat in gezinnen, de onderliggende problematiek eigenlijk een financiële problematiek is. Als dat wordt opgelost, dan gaat het een stuk beter en kan zelfs een uithuisplaatsing worden voorkomen. Dat ondersteunt mijn voortdurende betoog: kijk nu eens gewoon wat het gezin nodig heeft en ga niet allerlei maatregelen nemen waar het gezin uiteindelijk niet mee geholpen is!

Wil je leren hoe je echt uit kunt gaan van de vraag van het gezin? Doe dan mee met een van onze opleidingen. De volgende opleidingsgroepen voor de consulenten Wmo en Sociaal Domein starten weer op 5 maart 2018! Raadpleeg www.wmotraining.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.