Vrijwilligerswerk

Doe iets leuks voor een ander en je bent allebei blij!

Doe jij vrijwilligerswerk? Ja? Leuk he! Ik word er altijd zo blij van als ik andere mensen blij kan maken!

Een aantal jaren geleden ging ik met collega’s van de gemeente Oostzaan met NL Doet naar een huis van Odion, een instelling voor mensen met een beperking. We waren maar met zijn drieën, de burgemeester, een collega en ik. Dat vond ik wel jammer, dat andere collega’s niet meededen. Maar goed, we deden alle drie wat met een groepje van het huis. De burgemeester ging varen met zijn boot, mijn collega ging met dames taarten bakken en ik ging met vier mannen naar het strand. Ze vonden het heerlijk, want anders kwamen ze daar nooit, daar had de begeleiding geen tijd voor. En ik heb ook genoten, alleen al vanwege de vrolijkheid om me heen!

VrijwillligerswerkHetzelfde had ik gisteren in de vluchtelingenopvang op het Hembrug terrein in Zaandam. De organisatie had voor de vrouwen een beauty middag geregeld en voor de kinderen een sprookjesfeest. En wat een feest was het! Ik hielp met het aankleden van de kinderen, anderen hebben hen mooi geschminkt. Er liepen allemaal piraatjes en prinsesjes rond te rennen en ook was er een schattig clowntje! Zelfs de oudere jongens vonden het nog leuk om te verkleden en geschminkt te worden, viel me op. En nog wat mannen liepen vrolijk rond met piraten- en Zorro hoeden. Even heerlijk de zorgen vergeten, daar deden we het voor.

Binnenkort, in maart, is weer NL Doet. Als je nog geen vrijwilligerswerk doet, grijp dan je kans, want je maakt niet alleen de ander, maar ook jezelf gelukkig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.