welzijn op recept

Welzijn op Recept

Welzijn op recept wordt in steeds meer gemeenten toegepast. Het is een aanpak waarbij mensen met psychosociale problemen via welzijnsactiviteiten worden ondersteund bij het versterken van hun gezondheid en welzijn en daardoor minder of geen gebruik gaan maken van medicijnen. Kern van de aanpak is dat een huis­arts of welzijnscoach de cliënt doorverwijst naar een zogenaamd ‘welzijnsarrangement’. Je kunt daarbij denken aan sporten, vrijwilligerswerk, een open eettafel of creatieve activiteiten.

Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken, kampen met psychosociale problemen. Die kunnen het gevolg zijn van ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen of een zieke partner. De psychosociale problemen uiten zich vaak in lichamelijke klachten, somberheid, stress en angstklachten. Een groot deel van deze groep hoeft hiervoor geen medicijnen of een verwijzing naar psychologische zorg.

Meer over Welzijn op Recept kun je vinden bij de organisaties die dit initiatief zijn gestart: http://www.movactor.nl/welzijn-op-recept

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.